EBS – Usein kysyttyä

Onko sinulla kysyttävää EBS-kurssistasi?

Katso vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

MITEN VARAAN KURSSIN?

MITEN VARAAN KURSSIN?

VARAA MOBIILILAITTEELLA TAI TIETOKONEELLA

Käy läpi 5 helppoa kohtaa, joiden kautta voit varata EBS-kurssisi heti

1. Kurssi

 • Katso kurssimme ja niiden kielitarjonta, ja päätä mikä sopii sinulle parhaiten.
 • Käy läpi kohdevalikoima ja valitse omasi. Tarkista myös majoitusvaihtoehdot!
 • Selaa tarjolla olevien kurssien ajankohdat ja valikoi ne, jotka sopivat aikatauluusi.

2. Varaus

Nyt on aika klikata ”Varaa nyt” -kohtaa ja rekisteröityä EBS:n opiskelijaksi sähköpostiosoitteella tai Facebookin käyttäjätunnuksilla.

3. Henkilötietosi

Tässä kohdassa täytät tiedot itsestäsi, esimerkiksi nimen, syntymäajan ja osoitteen.

4. Maksu

Sivulla kerrotaan tarkat tiedot varauksesta ja näet selkeästi eri maksuvaihtoehdot.

5. Vahvistus

Saat kurssista vahvistuksen sähköpostiisi. EBS-seikkailu voi alkaa!

ENNEN KURSSIA

KURSSIVAATIMUKSET JA KIELET

KUKA VOI OSALLISTUA EBS:N KURSSILLE?

Kurssille osallistuaksesi sinun täytyy olla täyttänyt 18-vuotta kurssin alkuun mennessä. Kosin tai Phuketin baarikoulun kurssille voit kuitenkin osallistua, jos olet täyttänyt 17-vuotta ja sinulla on vanhemman/huoltajan kirjallinen lupa.

Jos haluat osallistua Las Vegasin, New Yorkin tai Miamin baarikoulun kurssille, sinun on oltava vähintään 21-vuotias, jotta voit juoda alkoholijuomia. Vaikka olisit 18-21-vuotias, voit silti käydä USA:ssa järjestettävän kurssin, koska opetustapamme ansiosta opit kuitenkin kaikki kurssimme osa-alueet. Alle 21-vuotiaat eivät voi osallistua joihinkin opetuksen ulkopuolella järjestettäviin tapahtumiin, koska niissä nautitaan alkoholijuomia.

MITÄ JATKOKURSSEILLE VAADITAAN?

Suosittelemme, että osallistut baarimikon jatkokoulutukseen tai flair jatkokoulutukseen, vain jos sinulla on aikaisempaa kokemusta. Tarkat sisäänpääsyvaatimukset on kuitenkin vain EBS:n ohjaajakouluun. Jotta voit hakea tähän koulutukseen, sinulla täytyy olla vähintään 3 vuoden kokemus baarimikon työstä, sujuva englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä erinomaiset sosiaaliset taidot.

ONKO EBS:N KURSSEJA TARJOLLA VAIN ÄIDINKIELELLÄNI?

Ei, vaan tarjoamme kursseja myös monilla muilla kielillä sen mukaan, miten maailmanluokan ohjaajamme ovat käytettävissämme. Suosittelemme, että osallistut kurssille muulla kuin äidinkielelläsi vain, jos sinulla on edistyneet ja työskentelyyn tarvittavat taidot (Professional Working Proficiency) kyseisessä kielessä. Tällä taitotasolla osaat keskustella sujuvasti erityyppisistä aiheista ja ymmärrät suurimman osan siitä, mitä muut sanovat. Haluamme, että pääset nauttimaan täydestä EBS-kokemuksesta, niin ettei sinulta mene mitään ohi! Soita meille, niin edustajamme kertovat sinulle, millä kielillä kursseja on tarjolla eri kohteissa.

KURSSIMAKSUT

MISSÄ NÄEN KURSSIEN HINNAT JA PÄIVÄMÄÄRÄT?

Mene haluamasi koulun sivulle ja klikkaa Hinnat & varaaminen -välilehteä, jolla näet tarjolla olevat kurssit ja niiden hinnat. Voit myös mennä minkä tahansa kurssin sivulle ja klikata Varaa nyt -kohtaa, josta näet kurssien hinnat.

MITÄ KURSSIMAKSU SISÄLTÄÄ?

Hintaan sisältyy markkinoiden johtava baarimikkokoulutus ja opiskelumateriaalit kurssin ajaksi. Useimmat koulumme järjestävät myös ilmaista tekemistä vapaa-ajalla. Tapahtumat vaihtelevat eri kouluissa, ja niistä voit katsoa lisätietoa Opiskelijaelämä-välilehdeltä.

SISÄLTYYKÖ MAJOITUS KURSSIN HINTAAN?

Majoitus ei sisälly kurssin hintaan. Varaussivulla on mahdollisuus valita majoitus kurssin ajaksi useimmissa kouluissamme. Näet majoituksen tiedot koulun sivulla Majoitus-välilehdellä. Useimmat opiskelijat valitsevat EBS:n tarjoaman majoituksen, koska silloin tutustut parhaiten kurssikavereihin ja pääset nauttimaan todellisesta EBS-kokemuksesta! Sinun ei kuitenkaan tarvitse asua EBS:n majoituksessa, jos asut lähellä koulua tai olet järjestänyt etukäteen toisen asunnon.

MISTÄ MAKSAN ITSE KURSSIN AIKANA?

Tarvitset rahaa ruokaan ja juomiin. Jotkin koulut tarjoavat ruokapaketin, jolla saat valmiit ateriat kohteessa hyvään hintaan.

Koulut järjestävät myös tekemistä kurssiaikataulujen ulkopuolella, ja osa tapahtumista on maksullisia. Niihin kannattaa myös varata vähän rahaa.

MITÄ SINUN TÄYTYY LÄHETTÄÄ JA MITÄ SAAT EBS:LTÄ

TARVITSEEKO MINUN TUODA OPETUSMATERIAALEJA MUKAAN KURSSILLE?

Ei, et tarvitse mitään mukaan. Saat kaikki opiskeluun tarvittavat käytännön harjoitus- ja teoriamateriaalit koululta. Voit ostaa EBS-tuotteiden osana varusteet, joiden avulla voit harjoitella koulun ulkopuolella.

MITÄ MINUN TÄYTYY LÄHETTÄÄ EBS:LLE ENNEN KOULUN ALKUA?

Tarvitsemme ehdottomasti 1 tai 2 henkilön yhteystiedot, joita voimme käyttää hätätilanteissa. Jos emme saa näitä tietoja, et pääse kurssille. Voit antaa tiedot kirjautumalla opiskelijatilillesi ja antamalla tiedot Saapuminen & yhteystiedot -välilehdellä. Tarvitsemme vain nimen, tiedot suhteestasi yhteyshenkilöön ja puhelinnumeron, johon voimme hätätilanteessa soittaa.

Jos matkustat kauempaa EBS:n baarikouluun, kerro meille myös lentosi tiedot, jotta kaikki on valmista saapuessasi.

MIKSI SAAN TEKSTIVIESTILLÄ ILMOITUKSIA EBS:LTÄ?

Lähetämme tekstiviestillä tärkeitä ilmoituksia, kuten muistutuksia myöhästyneistä maksuista ja ilmoituksia päivityksistä opiskelijatiliin sekä [hyvin harvoissa tapauksissa] kurssia koskevista muutoksista. Saatamme myös lähettää viestejä, joissa kerromme paremmista paketeista ja palveluista kohteessa, muista kursseista sekä kampanjoista ja tarjouksista. Suosittelemme, että sallit tekstiviesti-ilmoitusten lähetyksen [ne ovat ilmaisia]. Jos et kuitenkaan halua meiltä viestejä, voit estää ne opiskelijatilisi asetuksista.

MATKA KOHTEESEEN

VOINKO MATKUSTAA YKSIN?

Joo, totta kai! Useimmat opiskelijamme matkustavat yksin, joten olette kaikki samassa veneessä. EBS-kurssin käyminen kavereiden kanssa on myös upea mahdollisuus viettää aikaa yhdessä ja saada unohtumattomia elämyksiä.

TARVITSENKO VIISUMIN?

Kaikilla mailla on omat viisumisäädökset.Me annamme sinulle lisätietoa, mutta on omalla vastuullasi, että otat selvää viisumisäädöksistä ja hankit viisumin tarvittaessa.

SISÄLTYVÄTKÖ LENNOT KURSSIN HINTAAN?

Lennot eivät sisälly kurssin hintaan. Jotta saisit lennot mahdollisimman halvalla, katso suurimmilta kentiltä lähteviä lentoja ja tutki hintavertailusivustoja. Harkitse vaihdollisia lentoja, koska ne ovat usein edullisempia.

SISÄLTÄÄKÖ KURSSI LENTOKENTTÄKULJETUKSET?

Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly kurssin hintaan. Jotkin koulut tarjoavat lentokenttäkuljetukset lisämaksua vastaan. Voit järjestää kuljetukset kurssia varatessasi. Kun järjestät lentokenttäkuljetuksen etukäteen, sinulla on yksi huoli vähemmän!

MUKANA KURSSILLA

 • Lentoliput
 • Passi
 • Viisumi
 • Rokotukset (jos niitä tarvitaan)
 • Käteistä kohdemaan valuutassa
 • Debit- tai luottokortti
 • Sairausvakuutuskortti tai -paperit
 • Matkavakuutuksen tiedot
 • Yhteystiedot
 • Puhelin ja laturi
 • Kuulokkeet
 • iPad tai tabletti ja laturi
 • Kamera/videokamera, muistikortti ja laturi
 • Adapterit

KURSSILLA

TARVITSENKO HENKILÖLLISYYSTODISTUKSEN KOULULLE?

Kyllä, sinun täytyy ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan kurssin ensimmäisenä päivänä, koska tarvitsemme siitä kopion. Hyväksymme seuraavat henkilöllisyystodistukset:

 • IPassi
 • Virallinen ajokortti
 • Kansallinen henkilökortti

Tarvitsemme tämän myös sen tarkistamiseen, että kaikki kurssille ilmoittautuneet ovat paikalla.

MILLAISET ALKOHOLIA KOSKEVAT SÄÄNNÖT EBS:LLÄ ON?

EBS:llä on tiukat alkoholia koskevat säännöt sekä opiskelijoille että työntekijöille. Koska koulutamme baarityöntekijöitä, suhtaudumme vakavasti alkoholin juomiseen ja tarjoiluun. Opiskelijoiden oltava hyvässä kunnossa EBS:n koulun oppituntien aikana, EBS:n järjestämässä toiminnassa.

Kouluun ei voi tulla alkoholin vaikutuksen alaisena, sillä se voi olla vaaraksi muille opiskelijoille ja ohjaajille. Jos sinun havaitaan olevan humalassa, sinut lähetetään kotiin ja saatat vastaanottaa varoituksen, joka seuraa sääntöjemme rikkomisesta. Vaarallisesta tai vastuuttomasta juomisesta kouluaikana rankaistaan. Jos käyttäydyt sopimattomasti alkoholin vaikutuksen vuoksi ja EBS:n henkilökunnan tai paikallisten viranomaisten täytyy puuttua asiaan, syyllistyt sääntöjemme rikkomiseen.

KURSSIN JÄLKEEN

MINKÄLAISEN TODISTUKSEN SAAN KURSSIN KÄYTYÄNI?

Kun olet käynyt kurssin, saat maailmanlaajuisesti tunnetun European Bartender Schoolin todistuksen. Saat saman EBS:n standarditodistuksen kuin kaikki kurssikaverisi. Sillä ei ole väliä, minkä koulun valitset ja millä kielellä sen käyt, todistus on aina sama

MINKÄLAISIA TYÖMAHDOLLISUUKSIA MINULLA ON KOULUN JÄLKEEN?

Kun olet käynyt EBS:n 4 viikon kansainvälisen baarimikkokoulutuksen tai baarimikon jatkokoulutuksen, pääset käyttämään EBS MatchStaff -portaalia koko urasi ajaksi.

EBS MatchStaff:ista löydät työmahdollisuuksia ympäri maailmaa. Pääset käyttämään EBS MatchStaff -portaalia vähintään 7 päivää kurssilta valmistumisen jälkeen. Kun saat käyttäjätunnuksesi, pääset selaamaan uusia alan työpaikkoja kaikkialta maailmasta, missä ikinä oletkin. EBS MatchStaff on täynnä markkinoiden johtavia paikkoja, joissa odotetaan, että juuri sinä haet työtä!

MITÄ JOS EN PÄÄSE KURSSISTA LÄPI?

Koulutustakuu

Älä huoli, koska sinua voi vain jännittää loppukoepäivänä – se on normaalia. Meillä on tätä varten koulutustakuu. Koulutustakuun ansiosta voit käydä koko kurssin uudelleen vuoden sisällä samassa kohteessa, jos et pääse kokeista läpi. Voit ottaa koulutustakuun kurssia varatessasi.

Majoituskulut eivät sisälly koulutustakuuseen. Yksittäiset kokeiden uusimiset eivät sisälly koulutustakuuseen.

Kokeiden uusiminen

Jos et pääse joistain kokeista läpi, voit ottaa yhteyttä meihin. Saat edustajaltamme koulun sähköpostiosoitteen, jotta voit sopia koulun kanssa uusintakokeen tai -kokeiden päivämäärän ja ajan. Saat kaikki tarvittavat tiedot koululta.

MAKSUTIETOA

NÄIN MAKSAT KURSSIN

MITEN JA MILLOIN MAKSAN KURSSIN?

European Bartender School tarjoaa 4 maksutapaa:

 • Maksa koko kurssi varauksen yhteydessä*
 • Maksa myöhemmin kokonaan – sinulla on 7 aikaa siirtää meille koko summa
 • Maksa osamaksulla 3 erässä ilman korkoa. Saat maksuaikataulun varauksen yhteydessä. Ensimmäinen erä maksetaan 7 päivän sisällä varauksesta.
 • Maksa käyttämällä SVEA WebPay:ta, jossa maksuaikaa on joko 6 tai 12 kuukautta ilman korkoa tai 24 kuukautta pienellä korolla.

*Voit maksaa koko hinnan luotto- tai debit-kortilla tai pankkisiirrolla varauksen yhteydessä.

**Jos maksat kurssisi SVEA:n kautta, sinulta peritään aloitus- ja laskutusmaksu.

Huom! Jos valitset jonkin EBS:n maksutavoista, koko kurssimaksun on oltava maksettuna ennen kurssin alkua.

MITEN TEEN KANSAINVÄLISEN PANKKISIIRRON?

Huom! Jos olet tekemässä kansainvälistä pankkisiirtoa internetissä ensimmäistä kertaa, sinun täytyy mahdollisesti ottaa ominaisuus käyttöön soittamalla pankkiin.

Voit suorittaa ulkomaanmaksun 2 tavalla:

 • Voit mennä käymään pankissa ja pyytää heitä tekemään kansainvälisen pankkisiirron. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan. Pankki pyytää sinua täyttämään lomakkeen, jossa kysytään sekä sinun tilitietosi että meidän tilimme tiedot, joihin sisältyvät tilin IBAN- ja SWIFT-koodit (löydät ne opiskelijatililtäsi).
 • Voit tehdä kansainvälisen pankkisiirron myös internetissä omilla tilitiedoillasi ja meidän tilimme tiedoilla, joihin sisältyvät IBAN- ja SWIFT-koodit.

Huom! Suosittelemme, että säilytät ulkomaanmaksun kuitin tulevaisuuden varalta.

Tärkeää: Pankkisiirrosta saatetaan periä lisämaksu. Jos näin on, valitse kohta, jossa hyväksyt, että maksat kaikki pankkisiirtokulut. Varmista myös, että maksat samalla valuutalla, jolla varasit kurssin.

VARAUS JA MAKSAMINEN

YRITIN MAKSAA KOKO KURSSIMAKSUN LUOTTOKORTILLA, MUTTA MAKSUA EI HYVÄKSYTTY. MIKSI NIIN KÄVI?

Tämä tapahtuu yleensä seuraavista syistä:

 • Emme hyväksy käyttämääsi luottokorttityyppiä
 • Korttisi ei hyväksy siirtoa ulkomaalaiselle pankkitilille
 • Korttia ei voi käyttää, koska sen maksurajoitus on saavutettu
 • Maksussa on teknisiä ongelmia

Ensimmäiseksi sinun kannattaa soittaa pankkiin ja kysyä, onko kyseessä jokin yllä olevista ongelmista. Jos pankista kerrotaan, että luottokorttia ei ole lukittu, voit siirtää rahaa ulkomaalaisille tileille, eikä kortissa ole rajoituksia, soita meille. Teemme parhaamme maksuongelman ratkaisemiseksi.

OLEN MAKSANUT KURSSISTA, MUTTA VARAUSTANI EI OLE VAHVISTETTU. MITÄ ON TAPAHTUNUT?

Emme voi vahvistaa varaustasi ennen kuin olemme saaneet kurssimaksun. Tämä koskee sekä osamaksua että täyttä maksua varauksen yhteydessä. Varausta ei vahvisteta ennen kuin saamme maksun, joten maksathan ajallaan, että varauksesi pysyy varmasti voimassa. Jos olet maksanut pankkisiirrolla, maksun saapumiseen voi mennä 10 työpäivää (pankistasi riippuen). Voimme vahvistaa varauksesi vasta, kun olemme saaneet rahasumman. Jos olet maksanut kortilla, katso opiskelijatililtäsi, että maksu on mennyt perille. Jos korttimaksu on onnistunut, varauksesi vahvistetaan pian. Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä meihin!

VARASIN KURSSIN JA MAKSOIN SEN KOKO HINNAN SAMALLA KERRALLA, JA TÄMÄ NÄKYY TIEDOISSA. VARAUSTA EI SILTI OLE VAHVISTETTU. MISTÄ TÄMÄ JOHTUU?

Vaikka maksoit koko summan kortilla, sen siirtymiseen tilillemme saattaa mennä korkeintaan 3 arkipäivää. Kun olemme saaneet maksun, muutamme opiskelijatililläsi varauksen tilaksi ”vahvistettu”. Jos tarvitsemme lisätietoa, otamme sinuun yhteyttä.

MAKSUN SUORITUS OSAMAKSULLA

MITEN MAKSAN OSAMAKSULLA?

Voit maksaa osamaksuerät pankkisiirrolla tai kortilla opiskelijatililläsi.

KOSKA MAKSAN OSAMAKSUT?

Saat osamaksun eräpäivät automaattisesti varatessasi. Jos maksat osamaksuerän myöhässä, lähetämme sinulle sähköpostia. On tärkeää, että suoritat maksut ajallaan, koska muuten varauksesi saatetaan perua. Peruutuksesta saattaa mennä peruutuskuluja.

SISÄLTYYKÖ OSAMAKSULLA MAKSAMISEEN LISÄKULUJA?

EBS ei veloita mitään osamaksulla maksamisesta, mutta sinulle saattaa tulla kuluja korttimaksusta tai pankkisiirrosta.

TÄRKEÄÄ: Jos matkustat ulkomaille EBS-kouluun, tarvitsemme lentotietosi ja saapumisaikasi. Ole hyvä ja anna nämä suojatulla opiskelija-alueella. Tarvitsemme lisäksi yhteyshenkilön hätätilanteiden varalle. Myös tämän voit lisätä varaustietoihisi suojatulla opiskelija-alueella.

TARVITSETKO VIELÄ APUA?

EBS NEUVONTA

Oma asiantunteva neuvontaryhmämme, onko sinulla kysyttävää? Soita tai lähetä sähköpostia.

 

 

Tervehdi.

OTA YHTEYTTÄ

Lähetä meille kysymys ja teemme parhaamme auttaaksemme sinua.

 

Ota meihin yhteyttä