Baarimikkona ympäri maailmaa

31st elokuu 2017
Baarimikkona ympäri maailmaa

Ranskasta Irlantiin, Australiasta Thaimaahan ja Espanjasta napapiirille.

European Bartender Schoolin entinen opiskelija ja työntekijä Gautier Tanguy lähti baarimikkona uskomattomalle reissulle, joka vei hänet napapiirille. Lue hänen tarinansa:

”Luulen, että olen aina halunnut nähdä maailmaa myös Ranskan ulkopuolella, mutta en heti alkuun innostunut baarimikon ammatista. Ensimmäinen kosketukseni kotimaani ulkopuolelle oli Dublin, jossa työskentelin pelifirmassa, mutta hetken kuluttua tajusin, että toimistotyö ei sovi minulle.

Halusin dramaattista muutosta elämääni, ja niihin aikoihin löysin baarityöt ja European Bartender Schoolin.

4 viikkoa intesiivistä baarimikkoharjoittelua

Bartending

Kävin Kansainvälisen Baarimikkokoulutuksen Sydneyssä marraskuussa 2013. Kurssi yllätti minut ja herätti sisälläni uinuvan baarimikon, jonka olemassaolosta en ollut aiemmin edes tiennyt. Kurssilta valmistumiseni jälkeen kävin vielä muilla baarialan luennoilla, kuten Sydneyssä samana vuonna järjestettävässä Chartreuse -likööribrändin luennolla. On upeaa, kun voi tehdä rakastamaansa työtä, jonka parissa viihtyy myös vapaa-ajallaan.

EBS ei opettanut minulle ainoastaan baarimikon ammattia, vaan myös englannin kielen taitoni koheni kurssilla huomattavasti. Sain siitä runsaasti itseluottamusta, kun aloin etsiä baarimikon työtä kurssilta valmistuttuani, ja löysinkin täydellisen työpaikan.

Olin pitänyt kurssilla tapaamieni kaverien kanssa yhteyttä, ja eräänä päivänä kuulin, että EBS Neuvonnassa Thaimaan Phuketissa oli avoin työpaikka. Koska reissukärpänen oli puraissut minua kunnolla ja halusin nähdä maailmaa, päätin hakea paikkaa, ja sain sen. Seuraava EBS-pysäkkini oli siis Phuket, jonne lähdin kesäkuussa 2014.

Inspiroiduitko Gautierin tarinasta? Katso tästä baarimikkokoulutuksen tiedot

European Bartender Schoolissa Thaimaassa

kayaking with EBS Phuket

Koska minulla oli kurssikokemukseni Sydneystä, osasin auttaa nykyisiä ja tulevia opiskelijoita heidän pulmissaan. Iltaisin vietin aikaa EBS Phuketin opiskelijoiden kanssa tai tapasin ystäviä, jotka tulivat tapaamaan minua.

Thaimaa oli taianomainen paikka, koska minä ja tiimini pystyimme käymään lähes missä tahansa todella edullisesti. Reissasimme luksushotelleissa ja koskemattomilla rannoilla, jotka olivat henkeäsalpaavan upeita.

EBS Neuvonnan periaatteena on ”love your co-workers”, joten vietimme usein viikonloppumme tiimin henkeä kohottavilla retkillä ja tietysti myös baarimikon töihin liittyvissä merkeissä.

Mutta kaikki hyvät asiat loppuvat joskus, ja EBS:llä jännittävät kehitysaskeleet ovat aina nurkan takana. Marraskuussa 2014 koko EBS Neuvonnan tiimi muutti Barcelonaan Espanjaan: kaupunkiin, jossa on kaikkea.

Urasi reissaavana baarimikkona alkaa tästä

Phuketista Barcelonaan

Saavuin Barcelonaan, ja kollegani olivat jo avanneet toimipisteemme kaupungin kiinnostavimpiin kuuluvalle alueelle. Osastomme kasvoi todella nopeasti, ja pieni EBS Neuvonnan porukkamme muuttui suureksi kansainväliseksi tiimiksi.

Tämä oli toinen mahtava seikkailu, jonka koin EBS:n ansiosta. Pian Barcelonaan saapumiseni jälkeen löysin itseni tutustumasta Dublinin upeaan baarialan tarjontaan – olin jälleen paikassa, josta kansainväliset kokemukseni alkoivat.

Dublinin jälkeen oli vuorossa tiimin rakennusta Lontoossa, ja olisin varmasti lähtenyt monille muillekin matkoille tiimin kanssa.

Alkuvuodesta 2015 sain kuitenkin uskomattoman mahdollisuuden, josta en voinut kieltäytyä. Valmistauduin jättämään yrityksen, joka oli antanut minulle niin paljon.

Risteilyä napapiirillä

Lopulta kielitaitoni, EBS:n sertifikaatti ja kansainvälinen työkokemukseni palkittiin, sillä sain työpaikan Le Borealilta. Le Boreal on palkittu luksusristeilijä, joka seilaa napapiirillä.

Joskus menimme laivalta maihin keräämään islantilaisen jäätikön jäätä, jota käytimme samana iltana baarissa. Tätä jännittävämpää baarimikkotarinaa ei monilla ole.

Laiva oli ääriään myöten täynnä luksushyttejä, ja siellä oli tietysti myös cocktail lounge, joka oli ensimmäinen askeleeni EBS.n jälkeen. Mihinköhän päädyn seuraavaksi…”

Kuka tietää, mihin baarimikon koulutuksesi sinut viekään! Tutustu maailmanlaajuiseen kouluvalikoimaamme

pedro

pedro

Peter is a Senior Copywriter at EBS. Born and raised in Liverpool, England, he has lived throughout Spain but now calls Barcelona his home from home. Peter is very fond of tea and rum (never mixed together though).