Baristakoulutus (5 päivää)

Kahvinystäville ja alan ammattilaisille, aloitteleville baristoille tai kahvilayrittäjiksi aikoville!

MITÄ VOIT ODOTTAA 5 PÄIVÄN BARISTAKURSSILTA?

Haluaisitko oppia lisää intohimostasi ja valmistaa kotona laatukahvia? Haluatko kehittää kahvi-innostuksestasi ammatin? Ehkä toimit jo baristana ja haluat hioa taitojasi? Tai ehkäpä haluatkin perustaa oman kahvilan? Baristakoulutuksella (5 päivää) on paljon annettavaa, olipa tavoitteesi mikä tahansa.

Aiempaa kokemusta ei tarvita, vain intohimoista kiinnostusta kahviin ja halu oppia!

ALAN HUIPPUJEN SUUNNITTELEMA KURSSI

EBS tekee yhteistyötä kahden maailman johtavan asiantuntijan, Dr. Andrej Godinan ja Fabio Milanin, kanssa tarjotakseen tämän käytännönläheisen kurssin.

Andrej Godina: Andrej Godinalla on tohtorin tutkinto kahviteollisuuden ja siihen liittyvän teknologian ja liiketalouden alalta, joten harva tuntee alan yhtä hyvin kuin hän! Paitsi maailmankuulu kahvialan asiantuntija, Andrej on myös arvostetun Specialty Coffee Associationin (SCA) lisensoitu kouluttaja sekä mestaribarista. Vuonna 2015 hän perusti Umami Area -järjestön, jonka tavoitteena on levittää laatukahvikulttuuria tapahtumien ja koulutusohjelmien kautta. Eikä siinä vielä kaikki, vaan hän toimii myös kahvin maistajana ja kahvinpaahtimoiden ja italialaisten kahvinkeitinyritysten konsulttina. Lisäksi hän omistaa Finca Rio Colorado -nimisen 45 hehtaarin kahviviljelmän Hondurasissa.

Fabio Milani: Fabio Milani on kansainvälinen kahvikonsultti, jolla on yli 10 vuoden kokemus alalta. Hänet tunnetaan parhaiten kehittämästään kahvi-flairista, joka tuo näyttävyyttä kahvinvalmistukseen. Baristan ammatin salojen opettamisen lisäksi Fabio on työskennellyt pitkän uransa aikana muutamien suurimpien kahviteollisuuden merkkien kanssa, ollut useiden kilpailujen tuomaristossa sekä esiintynyt Costa Coffee -mainoksessa!

KEHITÄ BARISTAN TAITOJASI

Tällä 5 päivän intensiivikurssilla pääset tutustumaan kahvialaan baristan näkökulmasta. Huipputason baristakouluttajamme opettavat sinulle käytännönläheisissä harjoittelutuokioissa kaikki tärkeimmät baristan taidot ja tiedot, kuten kahvinjauhatusasteet, maidon käsittelyn ja lattetaiteen loihtimisen, käyttäen parhaimpia ammattivälineitä ja -tarvikkeita. Kurssin loppuessa olet saavuttanut ammattitaitoisen baristan osaamistason ja voit työskennellä varmoin ottein kiireisessä baristaympäristössä.

Baristana jo aiemmin työskennelleet pääsevät kehittämään ja lisäämään taitojaan ja oppivat edistyneempiä tekniikoita, kuten kahvi-flairia, erilaisia haudutusmenetelmiä, uuttamista, maunkehitystä ja paljon muuta. Kurssista hyötyvät suuresti myös yrittäjät ja kahvialan yrittäjiksi aikovat, sillä sen aiheisiin lukeutuvat kahvialan yritysten käytännöt, kuten tehokas työskentely, kustannustehokas toiminta ja asiakaspalvelu.

HANKI SCA:N TODISTUS

Specialty Coffee Association (SCA) on voittoa tavoittelematon järjestö, joka edustaa tuhansia kahvialan ammattilaisia ympäri maailmaa, kahvin tuottajista baristoihin. Barista- ja kahvikoulutuksen maailman johtava järjestö tarjoaa arvostetun Coffee Skills -ohjelman, joka koostuu kuudesta eri moduulista. Kukin moduuli on saatavilla kolmella eri tasolla, ja pisteitä on saatavilla kullakin tasolla.

Baristakoulutuksesta (5 päivää) saat tarvittavat taidot läpäistäksesi kahvialan johdantomoduulin kaikki tasot, baristan taitojen moduulin keskitason sekä haudutusmoduulin perustason.

EBS tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa SCA:n kokeita ja hankkia pisteitä Coffee Skills -diplomia varten. Sertifikaatin saadaksesi sinun tulee läpäistä lyhyt käytännön testi ja kirjallinen testi SCA:n sertifioidun kouluttajan valvomana. Testit suoritetaan tiettynä päivänä EBS:n baristakurssin jälkeen. Perustason sertifikaatin hinta on 60 euroa SCA:n jäseniltä ja myös muilta, ja keskitason sertifikaatti maksaa 100 euroa SCA:n jäseniltä ja 180 euroa muilta kuin SCA:n jäseniltä.

Tällä yleisesti tunnetulla todistuksella voit osoittaa taitosi työnantajille ja instituutioille ympäri maailmaa.

KOE HAUSKA ELÄMYS

Baristataitojen kehittämisen lisäksi kurssi tarjoaa kosolti mahdollisuuksia uusien ihmisten tapaamiseen, uusiin paikkoihin tutustumiseen ja hauskanpitoon. Käytännönläheisellä kurssilla järjestetään hauskoja aktiviteetteja, kuten kahvi-flairin harjoittelutuokioita, jotka sinetöivät ystävyyden kurssikavereihin ensimmäisestä päivästä alkaen. Majoitutte yhdessä huolella valitsemissamme majoituskohteissa, joten pääsette myös rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa yhdessä iltaisin. Monet EBS:n oppilaat lähtevätkin kurssilta elinikäisiä ystäviä rikkaampina.

3 syytä varata heti

Haluatko oppia kahvin kiehtovat salat, kehittää baristan taitojasi tai avata oman kahvilan?

  1. Opi kaikki tarvittavat taidot kehittyäksesi menestyksekkääksi ja päteväksi baristaksi
  2. Tutustu kahvin kiehtovaan maailmaan kaikista näkökulmista
  3. Opit hauduttamaan täydellisen espresson ja cappuccinon sekä loihtimaan lattetaidetta
Varaa nyt

ALAN SUURIMPIEN ALKOHOLIBRÄNDIEN TUKEMA

Monet alan parhaista alkoholibrändeistä näkevät meidät maailman johtavana baarikouluna, johtuen siitä erinomaisuuden asteesta jonka olemme saaneet aikaan oppilaissamme. Tästä syystä olemme saaneet tueksemme monia alan suurimmista nimistä, mikä tarkoittaa sitä että et saa ainoastaan maailmanluokan koulutusta, vaan tulet myös työskentelemään maailmanluokan raaka-aineiden kanssa.

EBS Brändikumppanit

KURSSIN OPETUSSUUNNITELMA - Baristakoulutus (5 päivää)

Baristan taidot (perustaso)


Opi ydintaidot, joita tarvitset startataksesi baristan urasi. Moduulin aiheisiin lukeutuvat kahvimyllyn kalibrointi, välineiden asianmukainen käyttö sekä vaahdon valmistus tuoreesta maidosta cappuccinoja ja macchiatoja varten. Kurssilla käydään läpi myös terveys- ja turvallisuuskäytäntöjä ja asiakaspalvelua sekä esitellään kahvi-flairia. Opit tasapainottamaan kahvin aromeja ja makuja sekä maistelemaan erikoiskahveja.

Johdanto kahvialaan


Tutustu erikoiskahvien maailmaan ja kahvin tuotantoprosessin vaiheisiin, kuten esimerkiksi papujen uuttamiseen. Opit myös, miten paahtaminen vaikuttaa erilaisten makujen syntymiseen. Moduulissa käsitellään myös haudutusvälineitä espressokeittimestä ranskalaiseen pressoon, chemex-pannuun ja aeropressiin sekä opitaan kahvin käyttöä cocktaileissa ja kahvi-flairin saloja.

Haudutus


Tässä moduulissa saat opetusta herkullisen haudutetun kahvin valmistukseen liittyvistä teorioista, tekniikoista ja välineistä. Tutustut seitsemään erilaiseen prosessiin ja pääset harjoittelemaan taitojasi ja käyttämään erilaisia välineitä. Moduuliin sisältyy myös kahvin maistelua sekä käytännön harjoittelua cappuccinon valmistuksen ja lattetaiteen merkeissä.

Baristan taidot (keskitaso)


Kurssin viimeisinä päivinä saat syvällisempää tietoa kahvista ja hiot uudet taitosi huippuunsa. Tämän moduulin tavoitteena on varmistaa, että pystyt valmistamaan täydellisen espresson ja tasapainottamaan maun happamuuden, makeuden ja katkeruuden. Pääset kehittämään myös maidon käsittelytekniikoitasi ja loihtimaan upeita lattetaidekuvioita. Harjoittelet tehokkaita työskentelykäytäntöjä ja oikeanlaisia menettelytapoja ja opit valmistamaan laadukkaita juomia tilauksesta. Lopuksi keskitymme asiakaspalveluun ja oman yritysmallin suunniteluun ja pohdimme tulos- ja kustannusmahdollisuuksia.

Kokeet


Pääset myös soveltamaan oppimaasi käytännössä EBS:n baristakokeessa, johon kuuluu sekä teoriaosuus että käytännön koe sen varmistamiseksi, että olet sisäistänyt kaiken viikon aikana oppimasi. Suoritettuasi kurssin saat EBS:n todistuksen.

BARISTAKOULUTUKSEN (5 PÄIVÄÄ) KURSSIKOHTEET:

Hanki ilmainen kurssiesitteesi

Etsi listalta syöttämällä maan nimi tai syötä valitun maan suuntanumero

EBS CARE

EBS on ainut baarikoulu, jolla on maailmanlaajuinen ja korkea tasoinen asiakaspalvelutiimi, joka on aina valmis auttamaan sinua kysymyksissäsi sekä pohdinnoissasi. Tiimi auttaa sinua ennen kurssiasi, kurssisi aikana, sekä kurssin jälkeen. Tämä tiimi on muuttamassa elämäsi, tapaa heidät jo tänään!

Tapaa EBS CARE!

Miksi EBS

On monta perustetta miksi EBS erottuu muista baarikouluista, mutta yksi erityisimmistä syistä oppilaillemme on Matchstaff.com. Matchstaff.com on maailman suurin työnhaku sivusto, joka on erityisesti suunniteltu EBS valmistuneille oppilaille. Uskomme, että ansaitset elämäntyylin jota varten olet ahkeroinut! Me olemme 100 %:sti sitoutuneita auttamaan sinua saavuttamaan sen! Löydä sinun syysi, miksi EBS on juuri sinulle!

Lue lisää

EBS-ELÄMÄÄ

Haluatko tietää enemmän EBS:stä? Tutustu viimeisimpiin blogipostauksiin, koulu-uutisiin sekä alan trendeihin täällä. Nauti!

EBS:N SOSIAALINEN VERKOSTO

Voit seurata meitä sosiaalisessa mediassa pysyäksesi ajantasalla siitä, mitä oppilaille sekä baarikouluille kuuluu.